Pandispan pufos cu cacao

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar(cana are 250 ml)
  • 2 cani si un sfert de faina
  • 16 linguri apa
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de cacao

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri.

Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati o cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile se freaca cu uleiul,dupa care se pune cealalta cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte..

Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adugam treptat in compozitia de albusuri si galbenusuri, amestecand usor pana se incorporeaza.

Impartiti compozitia in doua vase,iar intr-unul punem cacao si amestecam pana se incorporeaza.

Pregatiti doua tavi de chec cu foaie de copt,

Luati o tava si puneti jumatate din aluatul alb si apoi cel cu cacao,repetati procedura si cu cealalta tava.

La final faceti amestecati aluaturile in tavi, facand un model cu un bat de frigarui sau cu furculita (depinde ce aveti la indemana)

Bagati la cuptorla foc mic spre potrivit, in jur de o ora sau pana se rumeneste bine deasupra, gratarul de la aragaz fiind in mijloc.

Nu deschideti cuptorul mai devreme de 20 de minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise