Panna cotta - reteta Chef Jakob Hausmann

Ingrediente

  • (pentru 10 portii)
  • 1 kg si jumatate de smantana vegetala
  • 150 g zahar
  • 2 batoane de vanilie
  • 4 foi de gelatina
  • 5 g coaja de lamaie verde
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pune la fiert smantana in care se adauga zaharul, sarea, coaja de lime si semintele batoanelor de vanilie. Se amesteca continuu si se tine la foc mic pana cand se reduce la ¾ din cantitatea initiala. Se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.

Se strecoara si se toarna in forme, dupa care se tine la frigider pentru cca 4 ore.

Reteta oferita si pregatita de Chef Jakob Hausmann in cadrul aniversarii a 1 an de restaurant Mica Elvetie in Centrul Istoric si 15 ani de excelenta in gastronomie.

Sursa foto: Wide Magazine

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise