Panna cotta cu cocos şi ananas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g lapte de cocos
  • 1 linguriţă agar-agar (sau gelatină alimentară, 1 pliculeţ de gelatină pudră sau 6 foi de gelatină, pregătite aşa cum este indicat pe plic)
  • 2 linguri îndulcitor pudră Green Sugar
  • 1/2 linguriţă anason stelat măcinat
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 conservă de ananas bucăţi de la SunFood
  • 2 linguriţe unt de cocos
  • 1 lingură zahăr de cocos
  • 2 linguri rom alb (opţional)
  • 1/4 de cană cu fulgi de cocos
  • o lingură cu zahăr de cocos
  • unt de cocos pentru uns formele

Mod de preparare

Se pregăteşte o formă de silicon cu 6 orificii în formă de flori, care se unge cu unt de cocos şi se pune pe o tavă.

Se pune laptele de cocos într-o cratiţă pe foc mic, cu îndulcitorul, iar când începe să clocotească se adaugă agar-agar-ul şi se amestecă cu un tel bine, bine să se dizolve şi se mai ţine pe foc amestecul cam 2 minute, amestecând continuu. Se dă apoi la o parte, se pune extractul de vanilie şi anasonul şi se amestecă. Apoi se toarnă compoziţia în formele de silicon şi se dă tava la frigider până s-a răcit complet şi s-a închegat.

Se scurge bine ananasul din conservă şi se taie în bucăţi mai mici. Într-o tigaie se încinge puţin untul de cocos şi se pune peste ananasul şi zahărul de cocos, la foc mare, până ananasul începe să capete o culoare uşor brună, se toarnă peste rom şi se flambează. Dacă nu se foloseşte rom, se poate folosi puţin sirop din conservă (1/2 de cană), care se pune cu ananasul şi se ţine pe foc până scade lichidul la jumătate.

Se dă tigaia la o parte şi se lasă ananasul să se răcorească.

Fulgii de cocos, împreună cu zahărul se pun într-o tigaie la foc mic până se topeşte zahărul şi fulgii capătă o culoare aurie.

Pentru servit, se aşează panna cotta pe farfurii, se pune lângă ananasul şi se ornează cu fulgii de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise