Panna cotta cu jeleu de struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml smantana dulce 25%grasime
  • 100g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 5g gelatina(3 foi)
  • 500 g boabe de struguri
  • 100g zahar pudra
  • 10g unt
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece.Se da in fiert smantana cu zahar si vanilie;se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la sfert.

Se ia de pe foc si se dizolva inauntru gelatina.Panna cotta se toarna in boluri si se acopera;se lasa la frigider 4 ore.

Se topeste untul si se caramelizeaza inauntru zaharul pudra.Se adauga strugurii si se fierb cca.30 minute;se paseaza si se dau prin sita.

Amidonul se dizolva in putin suc de struguri,apoi se inglobeaza in restul de suc si se da in fiert pana capata consistenta dorita.

Formele de panna cotta se plonjeaza in putina apa fierbinte si se rastoarna pe farfuriile cu sos.

Se poate orna fiecare farfurie cu boabe de struguri taiate jumatati.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise