Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},
  • 250 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr smantana,
  • 1oo gr dulceata de soc,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • ulei pt prajit.

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se amesteca cu ouale bine de tot pana se face o pasta {e bine sa amestecati cu mixerul}, apoi se pune zaharul {farin daca se poate}, sarea, faina {proaspat cernuta}, mirodeniile si se amesteca bine.

Bicarbonatul se pune la sfarsit, se amesteca usor, deoarece daca il puneti la inceput face o reactie chimica si se evapora tot.

Intre timp sa incingeti ulei intr-o tigaie cu marginile inalte.

Va ungeti mainile cu ulei si modelati papanasii dupa forma bine stiuta, dupa care ii prajiti in uleiul incins dar nu la foc foarte puternic.

Se servesc fierbinti cu dulceata si smintina.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise