Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Branza dulce scoapta = 500 gr ,
  • zahar = 150 de gr ,
  • oua = 4 bucati,
  • faina alba =cat cuprinde ,
  • esenta de vanilie =1 bucata ,
  • lamaie =1 bucata ,
  • bicarbonat de sodiu =1 lingurita
  • ulei =300 ml,
  • dulceata de cirese amare=400 gr.

Mod de preparare

La achizitionarea branzei dulci sau scoapte trebuie sa avem grija la modul cum arata si ce gust are. Sa nu dea in acru sau sa nu fie apoasa si moale.

Framantam branza cu ouale si zaharul, v-om adauga treptat faina,stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie si adaugam pentru afinarea produsului.

Aluatul obtinut de o consistenta normala spre moale pentru a putea fi modelat usor si a se dezvolta la maxim in tigae.

La modelare avem frau liber imaginatiei si dam forma dorita de noi spre usurarea noastra la montat in farfurie.

Uleiul bine incins pe foc moderat pentru a nu arde produsul.Se rumenesc bine pe o parte si alta.

In cazul nostru se servesc cu dulceata de cirese amare dar se poate opta si alte variante .Lista ramane deschisa pentru orice alta forma de a fi serviti.

Nu ne ramane decat sa va uram POFTA BUNA

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise