Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g branza de vaci.
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri de faina(eu folosesc amidon alimentar).
  • 4 oua
  • coaja rasa de portocala si sucul stors.
  • 2 linguri zahar vanilat de la Dr Otker.
  • 1 pliculet zahar vanilat.
  • ulei pentru parjit(eu folosesc ulei de palmier).
  • 200 gr smantana.
  • dulceata de visine.

Mod de preparare

Intr-un boll se amesteca branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si sucul stors de la portocala si zaharul.Dupa aceea se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea apoasa se mai adauga pentru completare gris.Eu personal dupa ce am facut coca o las cel putin 60 minnute la frigider si apoi o scot pentru prajit papanasi.

Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu cu mana si se modeleaza cum dorim fiecare si se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea in cafeniu-maroniu. Se intorc cat mai des ca sa nu se arda prea tare.

Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu dulceata de visine si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar vanilat,sau cu ciocolata rasa. Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise