Reţetă de preparare a papanaşilor
Intr-un boll se amesteca branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si sucul stors de la portocala si zaharul.Dupa aceea se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea apoasa se mai adauga pentru completare gris.Eu personal dupa ce am facut coca o las cel putin 60 minnute la frigider si apoi o scot pentru prajit papanasi.
Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu cu mana si se modeleaza cum dorim fiecare si se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea in cafeniu-maroniu. Se intorc cat mai des ca sa nu se arda prea tare.
Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu dulceata de visine si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar vanilat,sau cu ciocolata rasa. Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise