Papanasi cu fructe de padure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1/4 l sirop de fructe (cirese, zmeura),
  • 1 lingura amidon,
  • 300 g fructe de padure (zmeura, fragi, afine),
  • 100 g zahar,
  • 500 g branza slaba de vaci,
  • 40 g unt moale,
  • 2 oua intregi,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri pesmet,
  • 100 g gris,
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie,
  • sare.

Mod de preparare

Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.

Se stoarce bine branza intr-un stergar, se amesteca mai intai cu untul inmuiat si pe urma cu ouale intregi si galbenusurile. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, pesmetul, grisul si la urma de tot coaja de lamaie si sarea. Se tine 30 de minute la rece.

Din aluat se fac - cu palmele umezite - 12 papanasi mici, care se fierb circa 15 minute - fara sa clocoteasca - in apa cu sare. Se servesc cu siropul preparat anterior, tavaliti - eventual - in putin pesmet prajit in unt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise