Papanasi cu gris si smintina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. brinza de vaci
  • o lingura faina
  • o lingura gris
  • 1-2 oua
  • ½ pahar smintina
  • o lingura unt
  • sare

Mod de preparare

Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cite o lingurita si se scufunda unul cite unul in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sint fierti atunci cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau citeva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarime, se asaza intr-un vas care merge la cuptor, uns cu unt. Deasupra se toarna smintina amestecata cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca

Se servesc fierbinti

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise