Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru papanasi:
  • - 500 gr de branza de vaca, sa fie branza de vaca grasa
  • - 3 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • - un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
  • - 500 gr faina
  • - o fiola de vanilie

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza faina si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.

Din aluatul de mai sus se fac bilute in care se face o gaura in mijloc (sa arate ca un covrig). Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.

Pentru ca nimanui nu ii plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana si se servesc. Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise