Reţetă de preparare a papanaşilor dobrogeni

Reţetă de preparare a papanaşilor dobrogeni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 kg branza de vaci
  • un praf de sare
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 100 g gris
  • esenta lamaie
  • zahar vanilat
  • dulceata,gem si smantana dupa gust si preferinta

Mod de preparare

Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, mirodeniile, faina, grisul, sarea si la urma se adauga albusurile batute spuma. Compozitia nu trebuie sa fie tare. Se face un rulou (sul) si se taie bucati. Marimea papanasilor ramane la aprecierea fiecarei gospodine. Fiecare bucata de coca se rotunjeste, se gaureste la mijoc sau nu - dupa gust si preferinta si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata, gem si deasupra. Sunt deliciosi.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise