Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bulgare de branza de vaci din piata (aprox. 500 g),
  • 2-3 oua,
  • 5 linguri de zahar (optional),
  • 5-6 linguri pline cu faina,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • sare

Mod de preparare

Daca branza nu este grasa, se pot adauga 2 linguri de smantana. Se face un amestec omogen din toate ingredientele, care sa nu semene mai mult a aluat, ci a branza de vaci. Se fac cu mana papanasii ca niste chiftele si se prajesc in ulei pe o parte si pe alta, rapid.

Daca puneti zahar in compozitie, se vor rumeni mai tare, daca nu, culoarea lor ramane frumoasa, aurie. Se scot cu paleta imediat pe o farfurie si se servesc calzi cu mult zahar vanilat pe deasupra.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Caietul cu retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise