Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600g branza dulce
  • 3 oua(2 intregi+1 galbenus)
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 2 linguri gris
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt si coaja rasa de la 1 lamaie
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min

Se adauga branza, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie

Coca trebuie sa fie moale si se ia cu mana(cat o lingura)din coca,se fac mingiute, se aplatizeaza si la mijloc se face o gaura

Papanasii trebuie copti in cratita de tuci cu ulei mult(ca si gogosile)

Cand se rumenesc si pe o parte si pe cealalata, se scot pe un servetel de hartie pentru a se indeparta uleiul si se tavalesc prin zahar pudra

Se servesc calzi cu smantana, pusa pe margini si la mijloc un gem sau dulceata dupa preferinta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise