PARFE DE BERE

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru parfe:
  • 80ml.apa,
  • 200g.zahar,
  • 10 galbenusuri ,
  • 200g.bere de malt,
  • 400g. frisca;
  • Pentru sos:
  • 9 galbenusuri,
  • 75ml.apa,
  • 75g.sirop de portocale;
  • Pentru decor:
  • fire de ciocolata,
  • zmeura,
  • felii de carambol;

Mod de preparare

(pentru 15 portii);

1.Se prepara parfe-ul:se pune apa cu zahar la fiert.Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bina.Se pune la fiert in bain-marie pana se ingroasa.Se adauga berea .Se ia de foc , se amesteca mereu pana se raceste, apoi se pune in frigider pentru 30 minute.Se scoate din frigider si se incorporeaza frisca batuta.

2.Se pregatesc 15 forme cu fundul bombat, se tapeteaza cu folie si se varsa parfe-ul racit.Se pun la rece.

3.In continuare, se prepara sosul:se amesteca toate ingredientele indicate si , inainte de a servi preparatul cu 10 minute,se bat pe bain-marie pana se formeaza o spuma.

4.La servire, pe fiecare farfurie se traseaza fire de ciocolata, peste care se pune parfe-ul, se decoreaza, alaturi, cu zmeura, carambol taiat felii si sos.

Nota:Carambolul este un fruct originar din India, Sri Lanka si Indonezia, de forma lunguiata, dar care ,prin taiere,are forma de stea.Are un gust asemanator cu cel de papaya, portocala sau grapefruit.Este o bogata sursa de antioxidanti si vitamina C.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise