Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de branza dulce. Pariziene cu branza dulce, pufoase si aromate. Reteta de pariziene.

Portii
24
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550-570 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt (sau 80 g untura)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 400 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3 linguri de gris (45 g)
  • Decor:
  • 1 ou
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta de pariziene cu branza dulce o fac destul de des pentru ca aluaturile cu umplutura de branza dulce sunt printre preferatele noastre.

Parizienele cu branza dulce se prepara usor, sunt delicioase, foarte bune la micul dejun, ca gustare sau la pachetel.

Intai pregatim aluatul. Cernem faina (doar 550 g) intr-un bol mare iar in mijlocul ei facem o gropita si punem drojdia amestecata cu un pic de zahar si putin lapte cald (din cantitatile date). Lasam deoparte 10 minute sa se activeze drojdia.

Separat batem bine ouale cu zaharul, sarea si coaja de lamaie, apoi amestecam cu laptele cald si untul topit. Atentie sa nu fie fierbinti, sa nu se coaguleze ouale.

Unim cele doua compozitii si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza faina, apoi incepem sa framantam cu mana pana ce aluatul devine nelipicios si elastic (in jur de 10-15 minute). Daca aluatul este prea moale, mai adaugati cate putina faina din cea oprita deoparte.

Acoperim bolul si lasam aluatul sa cresca in jur de 40 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim si umplutura de branza dulce, amestecand bine toate ingredientele date intr-un bol. Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumu, il impartim in doua parti aproximati. egale si intindem cu sucitorul doua dreptunghiuri de 38x41 cm. Impartim pe fiecare in 12 dreptunghiuri mai mici si obtinem 24 de bucati. Pe fiecare bucata, la un capat, punem cate doua linguri de umputura si sigilam bine marginile. Restul de aluat ramas liber, il taiem fasii pe care le intoarcem peste partea umpluta, avand grija sa bagam bine capetele dedesubt.

Punem parizienele cu branza dulce in tavi (acoperite cu hartie de copt) si lasam inca 20-30 minute sa creasca. Le ungem apoi cu ou batut si le coacem 25-30 de minute la 180 de grade C sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Le scoatem apoi pe un gratar sa se raceasca si le pudram cu zahar praf vanilat.

Calde sunt absolut delicioase dar si reci sunt minunate.

Va invit si pe voi sa incercati reteta de pariziene cu branza dulce, este grozava! Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise