Parmigiana cu dovlecei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 2 cutii branza Miez de Lapte
  • 50 gr parmezen
  • 350 ml pasta de tomate
  • 4 catei de usturoi
  • cateva fire de busuioc
  • sare
  • 6 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.Feliem si Miezul de Lapte.Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si prajim pe rand feliile de dovlecei pe ambele parti. Feliile de dovlecei nu se suprapun si nu se prajesc excesiv (numai pana se inmoaie usor).Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de masline, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si busuiocul taiat marunt.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei. Eu am folosit o tava de chec.

Pe fundul vasului turnam sos de rosii si asezam un strat de dovlecei, presaram parmezan si asezam feliile de Miez de Lapte. Continuam sa asezam straturi in aceeasi ordine. Ultimul strat este de branza. Acoperim cu sos de rosii si parmezan.Introducem tava in cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise