Pasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1,250 g branza de vaci
  • 250 g margarina
  • 375 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 linguri gris
  • zahar vanilat
  • praf de copt
  • stafide
  • coaja si zeama de la lamaie

Mod de preparare

Forma se unge cu margarina (sau untura) foarte bine. Se pune hartie si se unge si pe deasupra cu margarina..

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zeama in care se desface praful de copt si se lasa sa se dizolve, se pune grisul, zeama de lamaie, zaharul vanilat.

Se pune apoi branza, stafidele pe care le-am tinut in rom., margarina ( ce a ramas).

Se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca.

Batem albusurile spuma, se pun peste galbenusuri.

Se amesteca bine se sus in jos, se rastoarna in forma. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de o ora.

Se rastoarna pe platou, se desface hartia cat este calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise