Pasca aromata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Minunata aceasta pasca, nemaipomenit de buna, incercati-o
  • Aluat :
  • 500 g faina de buna calitate
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • Coaja rasa de portocale
  • Coaja rasa de lamaie
  • Esenta de rom
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura :
  • 1 kg branza de vaci scursa
  • 200 ml smantana
  • 6 oua
  • 100 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g stafide asortate
  • Coaja de portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • cognac

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.Se bate cu mixerul untul dupa care se adauga smantana si galbenusurile care au fost frecate separat cu zaharul vanilat, esentele si coaja de portocale. Se adauga treptat faina si celelalte ingrediente incorporandu-se usor cu mana, pana se formeaza un aluat care se lasa la crescut la loc cald pentru aproximativ o ora. Stafidele le-am hidratat putin in cognac.Intre timp se freaca branza, smantana si ouale cu mixerul pana devine o compozitie cremoasa apoi se adauga restul ingredientelor amestecandu-se usor cu o lingura de lemn. Cine doreste o pasca mult mai fina poate da branza prin sita, eu o prefer in prima varianta. Se opreste o parte din aluat (1/3) pentru snurul impletit iar restul se intinde intr-o foaie mai subtire si se imbraca o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se varsa umplutura de branza si se aseaza deasupra snurul impletit. Se unge aluatul de deasupra cu galbenus de ou. Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute. Este gata cand s-a rumenit si aluatul de pe margini. Se taie cand s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise