Pasca cu branza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Coca
  • 500 kg faina
  • 2 lingurite rase (7 g) drojdie „fast rise” sau 2,5 lingurite rase (8 g) drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 200 ml lapte rece
  • 1/4 lingurita esenta de rom
  • 1/2-1 lingurita esenta de vanilie
  • 100-125 g margarina
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 3-4 oua
  • 125 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Coca-Se urmeaza toate instructiunile de la cozonac. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm diametru.

Umplutura-Se lasa la crescut fara umplutura spre deosebire de cozonac. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu faceti greseala s-o puneti la crescut cu branza la mijloc. Zaharul se va topi si veti avea o pasca cu sos :) si nefacuta.Se rade coaja de la jumatate de lamaie, daca aveti puteti sa puneti si putina coaja de portocala. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise