Pasca cu branza dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie
  • 30g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • pt umplutura:
  • 500g branza dulce
  • 3 oua
  • 100ml smatana
  • 200g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa sau zeama de la o lamaie
  • pt uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul...am folosit MP.

Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.

Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.

Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.

Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta

Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.

Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.

Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.

Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise