Pasca cu samntana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat ( ptr. 10 pasti)
  • -2kg faina
  • -10 oua
  • -300ml ulei
  • -1l lapte
  • -500g zahar
  • -Zahar vanilinat
  • Compozitia (4 pasti)
  • 2 kg samntana
  • 2 budinci vanilie
  • Stafide (tinute in coniac, de cu seara)
  • Zahar vanilinat 3 pliculete
  • 6 oua
  • 400g zahar pudra

Mod de preparare

Aluat

Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un pic de faina si se lasa la dospit.

Laptele se pune la incalzit in care se adauga zaharul. Dupa ce a crescut maiaua, s framanta cu faina, laptele, uleiul si galbenusurile. Se lasa la crescut, dupa care se intinde si se pune in tavi.

compozitie

Se amesteca toate componentele cremei si se pun in tava unsa si tapetata dupa intinderea aluatului. Se unge pe deasupra cu ou batut si se baga la cuptor

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise