Pasca cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:80 g unt,150 g faina,80 g zahar,1 ou fiert dat prin razatoare,1 galbenus crud,un praf de sare
  • crema: 1 kg de smantana stoarsa, 6 oua,400 g zahar,un praf de sare,esenta de vanilie,4 linguri gris, 2 linguri de faina

Mod de preparare

Aluat:Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat tare.Se intinde pe o planseta.Se ia o tava de pasca, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Aluatul se pune in tava avand grija sa ridicam aluatul pe marginile tavii.

Crema:Smantana stoarsa se pune intr-un castron mare.Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se topeste .Se adauga si albusurile batute spuma.Acest amestec se toarna in smantana.Se adauga un praf de sare,4 linguri de gris, 2 linguri de faina si esenta de vanilie.Se amesteca.

Se toarna crema in tava, peste aluat si se da la cuptorul preincalzit.Se lasa la foc mic cam o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise