Pasca de Paste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaca dulce sau urda
  • 1/2 kg smantana
  • 7 oua(5 galbenusuri)
  • 400 g zahar (dupa gustul fiecaruia)
  • coaja rasa de lamaie
  • 300g stafide (se inmoaie putin in alcool sau apa )
  • 200 g visine pt prajituri
  • aluat de cozonac

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana si celelalte oua intregi.

Se adauga coja rasa de lamaie +stafidele +visinele(eu le am pregatite la borcan)

Se intinde o foaie subtire din aluatul de cozonac si se pune intr-o forma rotunda,se toarna compozitia si deasupra se fac diverse figurine din coca (cruci,spirale)

Se coace la foc domol intai si dupa aceea la foc moderat

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise