Pasca Traditionala

Se incalzeste laptele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g branza de vaci grasa
  • 60 g unt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 250g branza de vaci
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g smantana grasa
  • 35 g faina
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi se adauga si celalalte ingrediente, mai putin faina si se amesteca bine. Se adauga treptat faina si se framanta putin, cat sa se omogenizeze intr- un aluat compact care se lasa la dospit la cald, pana se isi dubleaza volumul.

Se scoate aluatul pe blatul infainat si se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura).

Bucata mare se imparte in doua bucati si se formeaza niste cordoane lungi si subtiri, astfel incat sa aiba lungimea cat circumferinta tavii. Partea mai mica se intinde cu sucitorul, iar impletitura se pune la margine, astfel incat sa formeze o coronita. Aluatul se mai lasa 20' -25' minute la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Umplutura pasca: Aluatul se unge cu un ou batut, pe toata marginea. Se separa ouale, iar albusurile se vor bate spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se adauga la celelalte ingredientele, iar albusurile se vor adauga la crema, amestecand cu o paleta incet. Umplutura obtinuta, se toarna in mijlocul aluatului. Se coace la foc mare (180 C) pentru 20 minute, apoi se reduce focul si se mai coace pentru alte cca. 20 minute.

Pasca se lasa la racit si apoi se scoate din forma. Se poate decora dupa bunul plac.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise