Pascute cu branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 35 gr drojdie
  • 150 gr iaurt
  • 5-6 linguri lapte
  • 2 linguri unt moale
  • 1 lingura smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 600 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3-4 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta rom
  • 4 linguri stafide
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei.

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare.

Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare.

Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute.

Amestecam cu mana, apoi incorporam iaurtul, smantana si coaja de lamaie.

Framantam bine, adaugam laptele, vom obtine un aluat omogen, elastic si usor lipicios.

La final incorporam untul moale.

Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 60-70 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Branza o punem intr-un bol si o framantam cu mana.

Cele 3 oua le mixam cu zaharul, le adaugam peste branza.

Punem si restul de ingredientele, le amestecam bine.

Rupem jumatate din aluatul dospit, intindem o foaie potrivit de subtire.

Eu am folosit niste forme de minitarte, punem o forma peste foaia de aluat, decupam.

Bucatile decupate le punem pe fundul formelor, le lipim bine si de peretii lor, le intepam cu furculita.

Punem umplutura si o nivelam.

Tot din aluat facem mici impletituri, forme de cruce sau alte forme, cu care decoram pascutele. Procedam asa pana terminam tot aluatul.

Batem un ou spuma, cu un penson ungem pascutele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem si le acoperim cu hartie, apoi cu un prosop mai grosut.

Le lasam asa pana se racesc complet, le pudram cu zahar si le pastram invelite in folie alimentara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise