Pasta de masline verzi si ton

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - masline verzi fara samburi
  • - 1 catel de usturoi
  • - 1 conserva mica de ton in ulei de masline
  • - ulei de masline
  • - sare neiodata
  • - piper
  • - oregano

Mod de preparare

Reteta este una extrem de simpla si se face in doi timpi si trei miscari. Numai buna pentru niste flamanzi ca noi :)

Usturoiul maruntit, impreuna cu restul ingredientelor, se pun in blender si se toaca bine. Tonul nu este nevoie sa se stoarca, chiar avem nevoie de uleiul sau. Daca este nevoie, se mai adauga ulei de masline, cat sa se lege pasta. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Si cu asta, gata pasta. Va rugam poftiti la masa! :)

Merge de minune cu o paine rustica, proaspata si aburinda, cu niste rosii gustoase alaturi si cu un adaos de ardei iute sau amestec de seminte (mie imi place unul de la Sanovita - seminte de dovleac, floarea soarelui, susan si in). Poate si cu niste branza buna... Dar, indiferent de combinatie, musai cu cativa stropi de ulei de masline deasupra. Delicios!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise