Pasta de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 500 g zahar cristalizat
  • 1 varf de cutit scortisoara pisata
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Curatati merele, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati-le bucati. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu 200 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet, 5-10 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Stoarceti bine lamaia, in asa fel incat sa obtineti 2 linguri cu zeama.

Treceti merele fierte printr-o sita, cantariti piureul obtinut si puneti-l sa fiarba, cu aceeasi cantitate de zahar, cu scortisoara si cu zeama de lamaie, intr-o cratita cu fundul gros. Amestecati bine si lasati-le sa fiarba vreo 10 minute, la foc mic, pana ce piureul se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei.

Ungeti bine cu ulei o tava de forma patrata, presarati zaharul cristalizat, intindeti deasupra pasta de mere, presarati din nou zahar si bagati tava la frigider. Cand s-a racit bine, taiati pasta cubulete si serviti-o.

Se poate pastra invelita intr-o punga din celofan legata la gura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise