PASTA DE MICI CU BRANZA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.600 grame pasta de mici;
  • 2.300 grame telemea de vaca;
  • 3.50 grame unt;
  • 4.2 oua;
  • 5.20 ml ulei masline;
  • 6.1/2 legatura patrunjel;
  • 7.piper

Mod de preparare

Sfat: daca branza este sarata prea tare, se poate combina cu putina branza de vaci, iar pentru a fi siguri ca preparatul va fi bine facut, ruloul nu trebuie sa aiba mai mult de 6-7 cm in diametru. Pentru preparat se poate folosi o tava de cozonac pentru a da forma rotunda.

Branza telemea se pune intr-un vas, se sfarama, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piperul si patrunjelul tocat marunt.

Pasta de mici se framanta pentru a se lega mai bine, apoi se intinde un strat de 1-1,5 cm grosime, pe o folie de aluminiu unsa cu ulei.

Peste stratul de pasta de mici se intinde compozitia de branza, se ruleaza, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, fara folia de aluminiu.

Ruloul de carne se unge cu ulei, se orneaza dupa preferinta cu pasta de branza si se coace aproximativ 30 minute in cutorul incuns la 150 grade.

Dupa ce se scoate de la cuptor se recomanda a se inveli intr-un prosop curat, se va taia dupa ce se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise