PASTARNAC UMPLUT CU PASTA DE OU>

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 10 portii):
  • 1 kg.pastarnac,
  • 8 oua,
  • 200g.unt,
  • 50g.lamaie,
  • 1 g.piper,
  • 5 g. sare;

Mod de preparare

1.Se aleg pastarnaci de dimensiuni mai mari, se curata, se spala si se fierb intregi.Dupa ce se racesc,li se scoate miezul cu un cutit special.

2.Ouale se spala si se pun la fiert.Se curata de coaja si se separa galbenusurile de albusuri.

3.Se spala lamaia si se extrage sucul.

4.Galbenusurile de ou se trec prin razatoare si se omogenizeaza bine cu untul,piperul,sarea si sucul de lamaie.

5.Se umplu pastarnacii cu aceasta pasta,se aseaza pe un platou si se tin la frigider 45-50 minute.Se taie felii.

6.Se aseaza feliile de pastarnac pe un platou decorat cu salata verdealaturi de alte gustari:de branza, carne etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise