Paste cu fructe de mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 grame paste
  • bulion (eu am folosit "Tomate frito" dupa reteta doamnei Adelina http://www.gustos.ro/retete-culinare/tomate-frito-in-felul-meu.html )
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr rondele de calamari
  • 100 grame carne de midii
  • 100 grame creveti decorticati
  • 100 grame caracatita
  • 150ml vin alb demisec
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano, busuioc, sare si piper

Mod de preparare

Patele se fierb al dente.

Fructele de mare se spala si se lasa un sfert de ora in apa, dupa care se scurg.

In doua linguri de ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Cand ceapa devine sticloasa se adaug vinul. Se lasa cateva minute sa se evapore alcoolul din el, dupa care punem pasta de rosii (tomate frito este usor picanta, daca folositi bulion si va place gustul picant puteti adauga ardei iute tocat marunt).

Se lasa compozitia sa fiarba 1-2 minute, dupa care se adauga fructele de mare. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba cam un sfert de ora, timp in care se amesteca din cand in cand. Se adauga sare si piper dupa gust, oregano si busuioc.

Pentru servire fie se amesteca pastele cu compozitia, fie se serveste fiecare cu paste si sos in functie de preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise