Paste cu Pesmet

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g paste (de orice fel, eu am folosit macaroane fara ou)
  • 100 g pesmet
  • 50 g zahar
  • 2 linguri ulei (sau unt daca nu tineti post)
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie si se rumeneste pesmetul la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.

Dupa aproximativ 8 minute, cand pesmetul s-a rumenit, se pune intr-un castron, se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca.

Pastele se scurg si se amesteca cu o lingura de ulei (nu se trec prin jet de apa rece!) apoi se pun in castron peste pesmet, amestecand usor.

Se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise