Pate de ficat de porc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • optional cateva ciuperci
  • 200 g margarina (unt)
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare, piper
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • cateva feliute de ardei rosu, verde, galben, o feliuta de lamaie si verdeata pentru decor

Mod de preparare

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina sau unt (prajit este mai bun). Se taie in cubulete sau fasiute subtiri si se pune intr-un castron.

Cepele curatate se taie in bucati mai mari si se calesc in margarina sau untul topit, se adauga condimentele si se toarna apoi peste ficat.

Se pun cateva linguri de compozitie intr-un blender si se mixeaza. Repetati pana terminati compozitia.

Puneti pateul intr-o farfurie si decorati-l cu rosii, castraveti, muraturi, felii de lamaie, ardei gras colorat, etc. Stropiti cu putin ulei de masline. Se da la rece aproximativ 30 minute sa se mai intareasca.

Puteti sa-l serviti ca aperitiv rece cu hrean, salata sau sa-l folositi la tartine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise