Pate de ficat de porc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • optional cateva ciuperci
  • 200 g margarina (unt)
  • 1 cub concentrat de ciuperci
  • sare, piper
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • cateva feliute de ardei rosu, verde, galben, o feliuta de lamaie si verdeata pentru decor

Mod de preparare

Ficatul, spalat si taiat bucati, se fierbe 30 minute sau se prajeste in 2 lingurite de margarina sau unt (prajit este mai bun). Se taie in cubulete sau fasiute subtiri si se pune intr-un castron.

Cepele curatate se taie in bucati mai mari si se calesc in margarina sau untul topit, se adauga condimentele si se toarna apoi peste ficat.

Se pun cateva linguri de compozitie intr-un blender si se mixeaza. Repetati pana terminati compozitia.

Puneti pateul intr-o farfurie si decorati-l cu rosii, castraveti, muraturi, felii de lamaie, ardei gras colorat, etc. Stropiti cu putin ulei de masline. Se da la rece aproximativ 30 minute sa se mai intareasca.

Puteti sa-l serviti ca aperitiv rece cu hrean, salata sau sa-l folositi la tartine.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise