Pate de ficat de pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 150 - 200 g unt
  • 3 galbenusuri fierte de ou
  • 10 boabe de piper
  • 1 /2 bucata de de praz, 3 fire ceapa verde, 1/2 ceapa uscata
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert.

Ficatul trebuie sa fie acoperit bine cu apa, adaugam prazul, ceapa taiate in ineluse subtiri, boabele de piper, sare si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 20 de minute avand grija sa luam spuma care se formeaza.

Dupa fierbere se scurge de apa , se vor alege boabele de piper,iar ficatul se lasa la racit.

Separat fierbem 3 oua tari.Vom folosi doar galbenusurile, urmand ca albusurile sa le umplem cu pate.

Punem in robot ficatul racit, prazul,ceapa, galbenusurile de ou, sare, piper macinat dupa gust , untul moale ( la temperatura camerei) si mixam pana cand obtinem un pate omogen, fin si cremos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise