Pate de ficat de pui cu morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g ficatei de pui
  • 2 morcovi (carote)
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g unt (margarina)
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati ficateii cu apa rece si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, cam 15-20 minute.

Curatati morcovii, taiati-i felii subtiri si puneti-i la fiert in jumatate de litru de apa cu putina sare, 30 minute.

Intre timp, curatati cepele, tocati-le nu prea marunt si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati peste ceapa morcovii fierti si scursi de zeama, mai puneti un polonic din zeama in care au fiert morcovii si lasati la foc mic cu capac pana scade complet lichidul. Intre timp topiti untul intr-o craticioara, la foc mic.

Puneti intr-o cana de blender ficateii, ceapa si morcovii caliti, untul topit, putina sare si piper. Mixati pana obtineti o pasta omogena.

Gustati si potriviti de sare si piper apoi dati pateul la rece 1-2 ore ca sa se intareasca.

Puteti sa-l folositi la sandwitch-uri, tartine, aperitive, gustari, etc. Decorati cu felii de gogosari, castraveti, oua fierte, verdeata, salata, etc. Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise