Pate de ficatei de pui cu coniac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 125 g unt,
  • 1 ceapa mare tocata,
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti),
  • 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele,
  • 250 g ficatei de pui curatati,
  • 1/4 lingurita cimbru uscat,
  • piper negru macinat,
  • 3 linguri smantana,
  • 1-2 linguri coniac,
  • inca 30 g unt topit.
  • Pentru garnisit: 60 g unt topit,
  • 2 linguri de codite de ceapa verde,
  • taiate marunt.

Mod de preparare

Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se calesc in el - pana ce se inmoaie - ceapa, usturoiul si bucatelele de slanina. Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit. Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici. Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte. Inainte de a-l servi, paté-ul se tine 30 de minute la temperatura camerei. Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise