Pate de nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 gr nuci
  • -2 fire de ceapa verde
  • -1 lingura zeama lamaie
  • -1 lingurita sare
  • -putin piper
  • -1 lingura ulei masline (optional)

Mod de preparare

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare .

Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare ,piper si zeama de lamaie.

Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa .

Punem uleiul si ceapa toccata , amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie ,pe bucati de castravete,ardei sau rosii.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise