Pate de pui cu coniac

Timp pregatire
17 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1. 400 gr ficat de pui
  • 2. o ceapa
  • 3. 3 linguri ulei de masline
  • 4. 3 linguri de smantana 12%
  • 5. 1 lingura si jumatate de coniac
  • 6. sare si piper

Mod de preparare

Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic.

In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise