PATEU DE BRINZA CU USTUROI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250g unt/marg
  • - 250g brinza de vaci
  • - 250g smintina groasa(Creme Fraiche)
  • - 2-3 ls frunze patrunjel tocate marunt
  • - sare + piper
  • - 2ls usturoi granulat sau 5 catei de usturoi
  • - eventual 1-2 ls snitling(ceapa ciorii)

Mod de preparare

Untul se mixeaza bine cu brinza de vaci, se adoga smintina si restul ingredientelor si totul se mixeaza bine.

Usturoiul, sarea piperul si verdeturile se pin in cantitati,dupa gustul fiecaruia.Daca se foloseste usturoi granulat cum am facut eu este bine sa se lasa ca 2 ore la frigider sa se degusteze si eventual sa se mai adaoge daca este necesar.

TIP:

Usturoiul granulat este mai indicat de folosit in cazul in care pateul se maninca de-a lungul unei saptamini de ex. ci nu in 1-2 zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise