Pateu de casa pentru copii- dupa 10 luni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • # 2 ficatei mari de pui
  • # o ceapa
  • # 4-5 catei de usturoi
  • # 50 g unt
  • # un galbenus de ou fiert
  • # o crenguta de cimbru
  • # o crenguta de rozmarin
  • # o frunza de dafin
  • # busuioc uscat
  • # putin piper si un praf de sare (optional)

Mod de preparare

Cum am procedat: ficateii de pui i-am dat intr-un clocot, am aruncat apa cu spuma si i-am spalat cu apa rece, apoi i-am taiat pe jumatate.

Ceapa am taiat-o solzisori si usturoiul rondele. Am pus intr-o craticioara untul, cand s-a topit am adaugat ceapa si usturoiul, am pus condimentele si am lasat cateva minute sa se inmoaie. Am adaugat apoi ficateii, jumatate de pahar cu apa, crengutele de busuioc si rozmarin, am pus capacul si au fiert inabusit cam 15 minute.

Am lasat ficateii sa se raceasca putin, apa scazuse aproape de tot, apoi am pus toata compozitia in vasul de la blender(crengutele si foaia de dafin le-am scos). Am pus si galbenusul fiert (a fost de gaina de tara :)) si am pasat cu mixerul vertical pana s-a facut crema.

De senzatie! Are un gust deosebit, o savoare minunata de la rozmarin, vi-l recomand cu incredere si mai ales, ideal ar fi, sa aveti proaspat!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise