Pateu de năut cu susan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 gr năut înmuiat în apă, cu puţin bicarbonat, 12-14 ore;
  • -4-5 căţei de usturoi;
  • -2 linguri ulei de măsline;
  • -zeama de la 1 lămâie;
  • -1/2 linguriţă chimen;
  • -3 linguriţe pastă de susan (tahina) sau puteţi pune seminţe de susan 4-5 linguriţe;
  • -1 linguriţă de busuioc;
  • -sare.

Mod de preparare

Se pune nautul sa fiarba, in apa cu putin bicarbonat, aproximativ 40-45 de minute (este bine sa schimbati apa de 2-3 ori). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa (pastrand ultima apa in care a fiert) si se pune intr-un blender. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Daca este nevoie, se mai adauga din apa ramasa de la fiert pentru a-i da consistenta dorita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise