Pateu de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1kg ficatei de pasare
  • -100g unt
  • -100ml smantana
  • -1 legatura ceapa verde(facultativ)
  • -sare
  • -piper
  • -2 foi dafin

Mod de preparare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala.

Se fierb 15' in apa in care adaugam 2 foi de dafin, un varf cutit de busuic, 2 catei de usturoi intregi(fara sare, pentru a ramane alifiosi).

Lasam sa se raceasca, dupa care punem ficateii intr-un vas, peste care adaugam smantana, untul, sarea, piperul si mixam (de preferat cu blender-ul) pana cand devine o pasta alifioasa.

In compozitie se poate adauga facultativ si ceapa verde tocata marunt(dupa mixare)

Se poate pune intr-un castron, si se orneaza cu ardei gras si masline, sau se pot face tartine, ornate in functie de imaginatie.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise