Pateu de verdeturi (4-6 portii)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 ceapa
  • 50 g sunca
  • 80 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 250 g bacon
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g sparanghel
  • 3-4 dovlecei
  • 250 g mazare
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingura pasta rosii
  • ½ l supa de legume
  • sare. piper
  • 2 oua
  • 250 g smântâna
  • pesmet
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Mod de preparare

1.Ceapa, curatata si taiata marunt se soteaza cu sunca taiata cubulete in 50 g unt.

2.Separat se soteaza cu restul de unt baconul cuburi cu morcovii si telina taiate felii. Se adauga sparanghelul, dovleceii, apoi mazarea.

3.Se dilueaza cu pasta de rosii si supa, sare, piper, se fierbe 30 min, pe foc mic, turnând supa, daca mai trebuie.

4.Apoi se paseaza si se amesteca energic cu ouale si smântâna,sa se omogenizeze bine.

5. Compozitia se asaza in in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 45 min, la 150grdC.

Atentie: Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se rastoarna pe o farfurie.

Se poate servi cu smantana

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise