Pateu picant din Delicii de Mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ambalaj Delicii de Mare (Surimi)
  • 2-3 cãtei de usturoi
  • 4 linguri pastã de tomate
  • 50 gr. unt
  • sare, piper
  • sos picant piri piri, deshidratat sau tabasco
  • suc de lãmâie dupã gust
  • mini toste
  • pãtrunjel sau cepsoarã

Mod de preparare

Delicii de Mare sau Surimi:

Surimi este un cuvânt de origine japonezã care se referã la produsul fãcut din peste cu carne albã.

De fapt este un amestec din peste cu amidon, albus de ou, sare, ulei vegetal, sorbitol, zahãr si proteine de soia.

Odatã procesat este împachetat si congelat.

Procesul a fost dezvoltat în Japonia cu 900 de ani în urmã si se foloseste pt. a face "kamaboko" (un ingredient comun gastronomiei japoneze, în special pt. supele cu fidea ca "Udon").

Procesul de industrializare a surimi a fost început în anul 1960 de cãtre Nishitani Eõsuke, pt. a procesa marile capturi de peste si revitaliza industria de peste japonezã.

Produsele de surimi sunt în general imitatii de fructe de mare. Multe companii produc paste de surimi pt. sandviciuri si hamburgeri.

Surimi cel mai cunoscut este "kanikama" sau "palitos de carangueijo" (betisoare de raci) contin de fapt: 75% peste oceanic pe nume "turbot" (Psetta maxima) cu fãini, albus de ou, chiar lapte uneori.

Partea roz este extras de ardei,iar când sunt de culoare portocalie contin colorantul E-102.

Este folosit deasemenea la rulourile Sushi.

Preparare:

1)Pãstreazã 2 bare de delicii de mare pt. decor.

Pune restul într-un pahar pt. blender, adaugã usturoiul, pasta de tomate si redu totul la pastã cu blenderul.

2)Adaugã untul si condimenteazã cu sare, piper, sosul picant si suc de lãmâie. Pune la rece.

3) Dacã îl servim ca aperitiv pe mini toste, se poate transfera pateul într-o formã proprie ( cu care se decoreazã torturile de exp.) si face diverse modele pe pâine. Se serveste ornat cu bucãtii de delicii si pãtrunjel.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise