Pateuri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 250 g branza de vaci
  • un ou
  • 250 g faina
  • un ou pentru uns
  • mac, susan,dupa placere
  • cabanos

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se da la frigider pentru o ora.

Se intinde o foaie groasa de 5 mm, se taie in patrate cu latura de 4 cm.Pe fiecare patrat se asaza cate o bucata de cabanos, se impatureste, se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan. Se coc in cuptorul in prealabil incins, pana se rumenesc.

In loc de cabanos se poate folosi o umplutura din :

branza de vaci in amestec cu branza de oi, un ou, sare, piper, In loc de susan se foloseste cascaal ras pe razatoarea mica,sau mac.

Se servesc calde sau reci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise