Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluatul -pachet de aluat filias-aluat turcesc
  • ptr umplutura
  • 250 gr branza de vaca
  • 250 gr branza telemea sarata 5%
  • 2 vinete coapte si scurse
  • 2 catei de usturoi pisati
  • putin piper
  • putin zaatar
  • susan

Mod de preparare

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete.

Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul si amestecam bine si adaugam inca putin zatar si amestecam din nou.

Intindem o foaie de aluat, impartim in patrate si cu o lingurita punem din umplutura bine si le inchidem in triunghiuri. Le punem pe tava, le ungem cu un ou batut cu putina sare si presaram cu susan.

Le coacem la 180 de grade C, pana se rumenesc usor.

Foarte gustoase-usor de facut.

Pont- pentru ca umplutura sa nu iasa afara, este bine de adaugat la umplutura 1 lingura de amidon -strange compozitia putin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise