Pateuri cu sardele

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 45 fileuri de sardele (din conserva),
  • 4 linguri lapte,
  • 50 g unt,
  • putina faina,
  • 240 g aluat de foitaj (decongelat),
  • 1 galbenus batut.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 230gr.. Se scurg bine sardelele, se zvanta cu hartie absorbanta si se inmoaie 5 minute in lapte (pentru a disparea gustul sarat).

Se scurg din nou, se zdrobesc si se freaca cu unt, pana ce se obtine o pasta neteda.

Se intinde aluatul pe planseta infainata - grosimea 3 mm - si se taie in 6 fasii de 30x5 cm.

Trei dintre fasii se ung cu pasta de sardele, lasand o margine libera de jur imprejur.

Se uda marginile cu putina apa, se aseaza deasupra celelalte 3 fasii de aluat si se apasa cu degetele ca sa se lipeasca marginile. Se ung cu galbenus, se cresteaza din loc in loc cu un cutit, ca sa iasa aburul la copt, se aseaza pe tava de la aragaz si se coc aproximativ 10 minute, pana ce se rumeneste si se umfla aluatul.

Se taie fiecare fasie in 4 bucati si se servesc fierbinti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise