Patratele cu spanac si branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua mari
  • - 6 linguri de faina
  • - 2 canute de spanac taiat
  • - 2 cesti branza de vaci proaspata
  • - 2 cesti branza Cedar
  • - ½ lingurita piper negru
  • - ½ lingurita piper rosu
  • - miez de nuca – un varf de cutit
  • - 3 linguri germeni de grau

Mod de preparare

Intr-un bol larg se bat cele doua oua impreuna cu faina pana cand amestecul se uniformizeaza.

Se adauga spanacul, branza, piperul negru si rosu si miezul de nuca, dupa care se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna compozitia intr-o tava de copt potrivit de mare care se unge in prealabil cu unt sau ulei si se presara cu faina.

Dupa ce ai pus in tava compozitia, presara deasupra germenii de grau. Se tine la cuptorul incins la 350 grade Fahrenheit (180 grade Celsius) timp de aproximativ 45 de minute.

Dupa ce ai scos tava din cuptor lasa sa se raceasca 15 minute dupa care taie sub forma de patratele de marime potrivita (aproximativ 4 cm de patratel).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise