Patratele

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare faina
  • 1 ½ pahar smintina
  • 1 pahar zahar
  • 6 oua
  • vanilie
  • grasime pentru forma
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se albesc. Se adauga vanilia, uscata si pisata cu un pic de zahar,

smintina si se amesteca bine, adaugind faina putin cite putin. La urma se pun albusurile batute spuma si se amesteca incet. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor, la foc mic, 25-30 minute. Cind este gata se rastoarna pe o planseta de lemn asternut cu un servet, se presara cit este fierbinte cu zahar pudra vanilat. Cind este complet rece, se taie patrate mici si se asaza pe farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise