Pere la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pere
  • 6 linguri dulceata de visine (sau de cirese amare)
  • 3 nuci
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt

Mod de preparare

Cojesc perele, scot cotorul. Umplu fiecare para cu cate lingura de dulceata si o jumatate de nuca. Asez perele in vas de yena uns cu unt. Presar fiecare para cu cate 2 linguri de zahar. Dau vasul la cuptorul (in prealabil incins) pentru 20-30 minute (in functie de cuptor). Trebuie sa-si schimbe culoarea, dar sa nu se rumeneasca. Servim calde, cu sosul lasat in vas. Se poate orna cu frisca naturala, fructe din dulceata,inhetata,sau dupa imaginatie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise