Perisoare Din Orez Cu Sos Tomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 2 ardei grasi
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa
  • o telina
  • 3-4 linturi ulei
  • 3 galbenusuri
  • o lingura amidon alimentar
  • 500 g rosii decojite
  • 1 fir de praz
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se calesc ceata taiata marunt, telina si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga ciupercile tocate marunt si orezul.

Se amesteca usor, apoi se condimenteza cu sare si piper si se adauga 500 ml apa. Se acopera si se lasa la foc mic, pana infloreste orezul si absoarbe toata apa.

Cand se raceste orezul, se amesteca cu galbenusurile, amidonul, un varf de sofran, sare, piper. Se formeaza perisoare, care se fierb intr-o oala cu apa si sare, 5-6 minute. Se scot cu spumiera si se servesc cu sos de rosii.

SOSUL

Ceapa verde si prazul se taie rondele si se calesc in ulei. Se sting cu cateva lingrui de apa si se fierbe inabusit 10 minute.

Se aduaga vinul, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se fierbe inabusit jumatate de ora si se condimenteaza dupa gust.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise